Instagram is een social media app met heel veel functies. Je kan je feed checken en als je daarop bent uitgekeken dan kan je eindeloos je explore page refreshen. Heb je alle stories van gisteravond al gezien?

Yes…. je krijgt weer een melding van een nieuwe like op je laatste foto. En deze meme moet je toch echt even doorsturen in de DM naar je beste vriend. Door al deze functies is het makkelijk om je te laten meeslepen.

Waarom verwijderen?

Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken waarom jij je Instagram account wilt verwijderen.

 • FOMO
  Krijg je fear of missing out van de feestjes en leuke dingen die je voorbij ziet komen op alle Insta stories waar je niet bij aanwezig bent?
 • Te veel afleiding
  Of ben je eigenlijk gewoon te veel afgeleid? Kan je je niet meer concentreren omdat je elke seconde wel weer een DM of nieuwe like krijgt?
 • Je gebruikt het te veel
  Zit jij eindeloos te scrollen op de explore page? Of ververs je om de minuut je feed voor weer een nieuwe dopemine shot? Ben je nu elke dag zoveel kostbare uren kwijt op deze app dat je het niet meer waard vindt?
 • Je gebruikt het niet
  Het kan natuurlijk ook zijn dat je de app al maanden niet geopend hebt. En nu en wil je je account definitief gedag zeggen.
 • Privacy
  Ook kan je bezorgd zijn over de manier hoe Instagram met jouw persoonlijke gegevens omgaat. En je wilt je privacy veiligstellen door je Instagram account te verwijderen.

Al deze problemen kunnen opgelost worden in slechts een paar stappen. Wij laten hieronder zien hoe jij snel je Instagram account kan verwijderen.

Hoe verwijder je Instagram?

Dat doe je niet door simpelweg de app te verwijderen van je telefoon. Dit moet je doen door je account te verwijderen. Instagram wil natuurlijk het liefst zo veel mogelijk gebruikers houden op de app. Hierdoor willen ze niet dat je makkelijk kan vinden hoe jij je account verwijdert.

Je kunt ook besluiten om je account te deactiveren dan is je account tijdelijk niet meer zichtbaar. Check hieronder welke gegevens je nodig hebt voor het verwijderen van je account.

Gegevens die je nodig hebt

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Telefoonnummer

 • Email adres
 • Gebruikersnaam

 • Wachtwoord
 • Reden van verwijderen

Stappenplan

Over Instagram

Instagram, ook wel Insta of IG genoemd, is een platform voor het delen van foto’s en video’s via sociale media. Instagram werd in oktober 2010 opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger, aanvankelijk als een applicatie uitsluitend voor iOS-apparaten, maar een Android-versie lanceerde 18 maanden later in april 2012. Ook in 2012 werd Instagram gekocht door Facebook en bleef het opereren onder de merknaam Instagram.

Gebruikers kunnen foto’s en video’s op het platform plaatsen via berichten met één afbeelding of video, berichten met meerdere afbeeldingen of het gebruik van Instagram-verhalen, waarmee een gebruiker een reeks foto’s kan plaatsen die achtereenvolgens gedurende een periode van 24 uur aan volgers worden getoond.Instagram-accounts zijn gratis voor gebruikers en vereisen een e-mailadres of telefoonnummer om zich aan te melden voor de site.

Vanaf 2013 kunnen zakelijke accounts echter advertenties kopen die tussen andere posts in de feeds van gebruikers op de site worden getoond of carrouseladvertenties waarmee een bedrijf een reeks van maximaal 5 afbeeldingen kan uploaden waar gebruikers vervolgens doorheen kunnen scrollen met de optie om inhoud of een link om te kopen toe te voegen. Bedrijven kunnen ervoor kiezen een bedrijfsaccount te gebruiken, dat gratis is, maar waaraan kosten verbonden kunnen zijn voor verschillende tools, zoals advertenties en analytische tools.

Aan accounts bij Instagram zijn in de meeste gevallen geen kosten verbonden, maar indien gewenst kunnen de accounts op elk moment worden opgezegd. We hebben wat aanvullende informatie verzameld die hierboven is opgenomen om u te helpen bij het sluiten of verwijderen van uw Instagram-account.